Campusul studentesc

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca poseda trei grupuri de camine studentesti, doua la Cluj-Napoca si unul la Baia-Mare. Studentii universitatii pot fi cazati in caminele din Complexul Studentesc Observator, Complexul Studentesc Marasti sau Complexul Studentesc Baia-Mare.

Caminele sunt modernizate, amenajate cu sali de lectura si biblioteci, oferind acces gratuit la internet, cantina, teren de sport. Cazarea in camin se face la inceputul fiecarui an universitar, la cererea studentilor, in functie de gradul de confort al fiecarui camin si de numarul de locuri repartizate pentru fiecare camera.

In camine pot fi cazate urmatoarele categorii de studenti:

  • Studenti romani ai universitatii care nu au domiciliul stabil in centrul universitar Cluj-Napoca, respectiv Baia-Mare si care nu dispun de spatii de cazare proprietate personala sau in proprietatea parintilor lor in municipiu sau in zonele limitrofe (20 km)
  • Familii studentesti in mod obligatoriu ambii soti trebuie sa fie studenti la invatamantul de stat, dintre care cel putin unul trebuie sa fie student al universitatii, putandu-se accepta faptul ca unul dintre cei doi sa aiba domiciliul stabil in Cluj-Napoca, respectiv Baia-Mare
  • Angajatii tineri ai universitatii (pana la 35 ani) care nu detin o locuinta proprietate personala in Cluj-Napoca sau in zonele limitrofe (pana la 20 km)
  • Cetateni straini aflati la studii in universitate