Prezentarea studiilor universitare de licenta

In Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, studiile universitare de licenta se desfasoara in cele 13 facultati (9 la Cluj-Napoca, 4 la Baia-Mare, la care se adauga extensiile in localitatile Alba-Iulia, Bistrita, Satu-Mare si Zalau), pe perioada a 4 ani in cazul stiintelor ingineresti, respectiv 3 ani la Facultatea de Litere si la Facultatea de Stiinte – Centrul Universitar Nord din Baia-Mare si 6 ani la Facultatea de Arhitectura.

Studiile se incheie cu un examen de licenta, constand dintr-un proiect de diploma si probe generale si de specialitate, care le dau dreptul absolventilor sa primeasca titlul de inginer licentiat, respective licentiat in profilul si specializarea urmate.

Diploma conferita dupa promovarea unui program de studii universitare de licenta se numeste diploma de inginer sau, dupa caz, diploma de licenta. Pe diploma de licenta se mentioneaza toate informatiile necesare pentru a descrie programul de studii absolvit, inclusiv forma de invatamant urmata si titlul obtinut. Diploma de licenta este insotita de suplimentul la diploma si se elibereaza, gratuit, in limba romana si intr-o limba de circulatie internationala. Studiile universitare de licenta corespund unui numar cuprins intre minimum 180 si maximum 240 de credite de studii transferabile, conform ECTS (Sistemul European de Credite Transferabile). Reprezinta o exceptie studiile universitare de licenta in domeniul Arhitectura care se desfasoara pe parcursul a 6 ani (4 +2) si  corespund unui numar de 360 de credite. Studiile universitare de licenta se pot organiza in regim de finantare de la bugetul de stat sau in regim cu taxa.

Absolventii cu diploma de licenta isi pot continua specializarea sau perfectionarea pregatirii in cadrul studiilor masterale, organizate la toate facultatile, si apoi la scoala doctorala.Pentru mai multe informatii urmariti

Admitere Licenta

Alte legaturi utile

© Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Ne puteți urmări și pe: utcn facebook utcn instagram utcn titter